Сонет 6. Маски на свет

Надия Медведовская

А це не важко для твоєї волі –
Ось тільки  реквізит собі збери.
Весь час в якійсь знаходимось ми ролі,
І звикли грать за правилами гри.
Насильством волі долі не зломити,
Зате акторством можна обійти.
Ти справді хочеш щось в житті змінити?
Зумій одвічний страх перемогти.
А що, коли й собі примірить маску?
І  чим вона темніша звіддаля,
Тим цікавіша стане потім казка –
Наприклад, про сумного короля.

Ось тільки маска творчості не личить,
Коли до світла тягнеться обличчя.

Листопад 1997