Сонет 3. Переход между стенами воды

Надия Медведовская

І будні не залишаться без змін,
Коли, вже повернувшися з мандрівки,
Твій погляд на екрані сірих стін
Прокрутить вперше кольорову плівку.
Тут все не так. Поблякли кольори.
Та й мало їх лишилося у тебе.
А там тобі казали: все бери!
Та як розлити по кишенях небо?
Здається, там напився досхочу –
Тож звідки темна спрага тут взялася?
От–от, здається, знову полечу-
Якби ж хоч крапля…звідти пролилася…
 
Отак ходи між стінами води-
І спробуй, перехід тонкий знайди.

Листопад 1997