22. Дзеркало життя

Надия Медведовская
Іноді враз помітиш,
Як швидко зникає роса-
Ніби робити їй нічого
В цьому нечистому світі.

Іноді враз помітиш,
Як затемняє пилюка
Дзеркала чистоту.

Сумний він, цей світ!
Навіть коли розцвітають вишні.
Навіть тоді… А все ж

Очі твої
Несли в собі відблиски ранку,
Несплямленої чистоти.
Та я пройшов мимо неї,
Вже щастя ніде не знайду.

А все ж
Сльозами своїми омию
Дзеркало темне життя -
Хай там, де впадуть мої сльози,
Відкриється світлу воно.

30.09.1995