Геннадий Казак. Лицом к свету. Рус. Бел

Максим Троянович
«Тварам да святла»

Даўно лоўлю сябе на гэтым,
Што я, уваходзячы ў тваю мілую хату,
Заўсёды саджуся спіною да святла,
А ты сядзіш да яго тварам.
Хвалююць ціхія сумневы,
На твары нашыя  гарачыя зірні...
Па маім — блукаюць цені,
Па тваім — слізгаюць прамяні.

   Перевёл Максим Троянович