21. Вишня

Надия Медведовская
По ріці Блакитний Водоспад
Пробігають хвилі і човни,
По ріці Блакитний Водоспад
Пропливає лодія весни.

Та весни уже не повернуть,
Що для нас найпершою була,
Та весни уже не повернуть,
Що на гілці вишні розцвіла.

Біла гілка вишні у руці
Раптом знов про юність нагада-
Біла гілка вишні у руці,
І весняна радісна вода.

Вересень 1995

Ответный экспромт Эдуарда Мельника:

Согревает мотивы души,
Яркой сакуры первоцвет.
Проплывают в немой тиши,
Облака – поднебесный букет.

Шелестит разговором ручей,
Доверяя секрет траве.
Стая черных кликуш грачей,
Разгорланилась вдрызг на заре.

Ароматом вишнёвым манит,
Из окрестных дворов и сёл.
Белоснежных цветов магнит,
Медоносных работников пчел…

22.03.2023