Письмо

Павел Редчиц
Цей міф буде через століття бездумно пролистан.

Тріщить над містом–
І злобно шкіриться,
На пса, який втік зі сну.
І день проявиться натомість...

У ньому розчиниться щастя засіб -
Густий, дзвінкий повітря дитинства,
Безтурботний вітер змін...

Веди мене, мову, до Житомира і далі,
Веди мене туди, де немає голів і дат,
Дорожніх карт і віх,
Де немає ні брехні, нi фальші,

Де наче в меду, відмиті парять долоні,
Очищені від шару крові і пилу,
Позбавлені ланцюгів, кляпів і кайданів,
В сяйві золотом - як выдохнуты були!

На початку світобудови - эшалоны слів.