Мiй маленький свiт

Серез
Далеко від міст гомінких,
    від спокус метушливого сіті,
далеко від штучних світил,
    від несправжніх чуттів —
незаймані мрії степів
     у моєму маленькому світі,
і знаю напевно, як мало
     подібних світів,—
де волі прапервісної
     розцвітають іще первоцвіти,
де, щоб заспівати
     простих і красивих пісень,
злетілись до мене вітри
     від спокус метушливого сіті,
в маленькій мій світ,
     де римуються тиша і дзен.