Карти

Ключник Олег
Коли  злая доля — у добру зміняє,
Циганочка в картах — відраду шукає!
Там  кожний король — має власний свій трон,
Усі королі — всі не ловлять ворон!

У масті  бубновій — весь рік — цвіте липень,
У масті трефовій —  шумлять грою  скрипки!
У масті червовій — зірки наче тануть,
У масті піковій — щасливі цигане!

Усі королі — мають міць, владу мають,
На неба блакить — до того небокраю!
Те право — повстало — з тієй ворожби,-
На сторони всі — всі рушайте - чи ж би!

У масті бубновій — десь вітер плутає,
У масті трефовій — хтось Долю — шукає!
У масті червовій всіх злих — чорти взяли,
У масті піковій —  надію — шукали!

Коли циганочко,  негода нам  віє,
Коли  ту останню, я  втрачу — надію,
Ти, карти розкинувши, - перехрести,
На сторони світу — мене відпусти!

У масті бубновій — усміх небокраю,
У масті трефовій її я спіткаю!
У масті червовій — знов доля всміхнеться,
У масті піковій — знов щастя — вернеться!

Березень 2018