Край неба пала...

Ключник Олег
Чи небо світає,
Зоря — вже палає,
Козак молоденький -
Коня вже сідлає!

Коня вдінь миленький -
У сріблясту збрую,
Не кинь, козаченько -
Мене молодую!

Чи я не такая,
Як  тая — їншая,
Чи тобі — мила я -
Цього я - не знаю!

Та,  може — хороша,
І личком — пригожа,
Цього я не знаю -
Бо злу Долю маю!

У полі — осику -
Гне вітер - ламає,
На своїм конику -
Козак утікає!

У гаю — дубочок -
Згубив жолудьочок,
Милого не бачу -
Часом гірко плачу!

Під лісом озерце,
Пливе там відерце,
Хвиля го лоскоче -
Про його - шепоче!

Втопиться відерце -
Щемить моє серце,
Мабуть щось віщує -
Тебе не почую!

Ти підеш горою,
А я — долиною!
Про це кажуть люди -
Не бути з тобою!

Чи небо світає,
Зоря — вже палає,
Козак молоденький -
Коня вже сідлає!

Квітень 2018.