Телефономанiя

Вера Свистун
У кожного в кишені телефон!
У справах, без потреби - "сіль на рану"!
Мелодіями ретро-марафон
згорають миті, як згорів Джордано.

За істину учений постраждав.
Ми ж глушимо ефір бо кошти внесли?
Подробиці побачень - самвидав...
А може час уже "сушити весла"?

На вухах й від своїх турбот тягар.
Заслухалась... З чиєї злої волі
зупинка мимо? Люд - як на пожар!
А наш водій - сапер на міннім полі.

Прогрес технічний - честь тобі й хвала!
Життя спокійне не ховай за грати.
Я вам в дарунок тишу принесла,
допоки вчаться нею торгувати.