Сапраудны чалавек

Эрнест Крохалев-Вишнецкий
Мала ў свеце шчасця, смеху,
Больш смерці і трывог,
На першым месцы - вечна грошы,
Паўсюль нянавісць і злосць,
Да чужога гора ўсім да дошкі,
Ніхто руку дапамогі не падасць.
Але, ёсць людзі з добрым сэрцам,
Хто сам мала мае,
Але дапаможа чым багаты,
Тры бульбы ў доме мае,
Дзве нищчему аддасць,
У гадзіны халодныя 
Прытуліць каля сябе,
І не скажа:
-Ты мне павінен!
Скажа:
-Ідзі з светам чалавек.
З кожным годам усё меней,
Такіх "залатых" людзей.



27.03.2018г.