У зеленому гаi

Фаина Янко
У зеленому гаї
Спочиваю, дрімаю,
Та під голос зозулі
Все життя пригадаю.

А зозуля кукує,
Мої роки рахує,
Скільки вже прожила я,
Скільки ще подарує.

А думки, мов лелеки,
Відлітають далеко,
До дитячого краю,
До матусі в розмаї.

Подаруй мені, Боже,
Сивий спокій глибокий,
Світлий день, ніч погожу,
Та надії і спокій.
---------------------