Ой, послала баба!

Ключник Олег
Посилала баба — наловити раки -
Йди й лови дідуля — буде смакувати!
Йди туди дідуля, хоч буде трясина,
Далі — чиста вода, бо — тебе покину!
Не наловиш раки — я тебе покину!

Діду, ось по груди,далі — вже по шию!
Бабця — все керує, перечить не сміє!
Діда затягнула, та лиха трясина -
Не наловиш раки — я тебе покину!
Лови діду раки, бо ,- тебе покину!

Затягнуло діда, - вже у зуби ллється!
Сидить бабця на березі, - над дідом смеється!
Слава Богу, що в мене — більш нема  старого!
Завтра піду на базар — куплю молодого!
Піду вранці на базар — куплю молодого!

Молодого вже вона — з ранку не купила!
А прийшла на бережок, - та й заголосила!
Для чого, нащо мене — породила мама!
Дід в болоті, що ж мені — я зосталась сама!
Доживати — в самоті — я зосталась сама!

Вставай, любий, милий дід, - з сирої могили!
То, ж — зосталася сама, - що я наробила!
Голова моя дурна, - що я наробила!
Йой, дурна вже голова! Що ж я наробила!

Березень 2018