Вечная любовь

Ника Трофимова
Зачем познала я любовь,
Вкусила плод Богов творенья?
Янтарный мёд ласкал мне кровь,
Душа цвела от наслажденья.

Дыханьем розовым кружа,
Весна спадала мне на плечи.
Звенела музыкой душа,
И в ночь любви шептались свечи.

Луч солнца радугой играл,
Манили утренние росы.
Ромашку в волосы вплетал,
Хранили таинство берёзы.

Сонату Лунную запел
Слезами дождик зауныло.
Ты мной, увы, переболел,
Багряным осень окропила.

Зима вдохнула в сердце лёд,
Укрыла  белыми снегами.
"Поспи, весна к тебе придёт,
Обнимет ранними лучами."

Подснежник нежно прошептал:
"Очнись с Божественным твореньем!"
В уста росой поцеловал
И я проснулась с упоеньем.

Весна крушила лёд снегов,
Поила солнечным рассветом,
Мне сшила платье из цветов
И жизнь вдохнула ярким светом.

Зачем познала я любовь,
Богов небесное творенье?
Любить и быть любимой вновь...
Какое это наслажденье!





Фото из интернета.
Благодарю Автора.

Благодарю Андрея Чекмарёва за подарок:

http://www.stihi.ru/2018/05/25/4800


*
What for I've learnt my love about,
Which is a fruit of gods' creation?
Sweet amber mead caressed my blood.
My soul was blossoming from passion.

The spring was falling on my arms
with tender breath of magic color.
And music brought for soul its charms.
Night candles whispered at love’s parlor.

A beam of sun with rainbow played.
The morning dew my eyes allured.
White chamomiles in hair found shade.
The trees kept mystery assured.

The rain sang song of lonely moon.
He washed the window with sad tear.
Your love was short. You left so soon.
And only crimson autumn’s here.

Cold winter filled my heart with ice.
She covered soul with snow of manna.
“Have sleep, in spring the sun will rise,
Sun will embrace you if you wanna…”

Snowdrop has whispered tenderly -
“Wake up with this Divine creation!”
He kissed my lips and had to flee.
I came to life with great elation.

The spring has crushed the ice and snow.
She watered earth with dawns as ever. 
It's time a flower dress to sew
and to forget your lies forever.

What for I get my love again?
Because all gods love happy women.
I shall forget love ills and pain.
I'll have a real love. Not dreamy...
*