коломийки на укр. яз

Любонька
***
В чоловіка попросила справжню шубу з ху'тра,
а він каже, щоб на перше була камасутра.
Думала набрид му фест борщ із пирогами,
а він мовить, що то - секс, до гори ногами.
Ой, як я точилку ві'зьму - научу порядку,
ту зухвалу пику зі'б"ю тай на "квасне ябко".
Незробле'ної роботи повно біля хати,
а йому' прийшла "вохота" ноги задирати.

***
Десь хлопи' поділися...лиш - "дід Мазай та за'йці".
Благо - розплодилися на землі' китайці.
Кривоноги, косовоки, зате - чоловічки,
Обертають на всі бо'ки, наче рукавички.
А у наших козаків лю'ба - то горілка,
Пив би...їв би - їв би...пив... за наймичку - жінка.
Нема ґазди на подвір"ї, до ліжка - коханця.
Певне, ли'шу все до дідька, та знайду китайця.