коломийки на укр. яз

Любонька
***
Ой, підбий ме, чоботарю, залізні обцаси,
щоб на танцях "витинала" різні викрутаси, 
ще й підешву нестирущу також би м хотіла...
А він каже, що (по дружбі) зро'бить мені кри'ла...

***
Як мій любко заспіває, хоч тікай із хати,
витко, просив коваля голос підкувати.
Вже від того голосочку і сусіди глохнуть,
а на грядці огірочки й помідори сохнуть.
Не співай більш, дорогенький,- слізно мо'лю-про'шу,
не гніви мого серденька, стань(!), бо тя змотлошу.
"Наступив те слон на вуха", не прися співати!
Може, поки не воглухла, їсти му не дати?