Лютий

Елена Лугавцова
"Февраль" на украинском языке.

Лютий лютує, морозом лякає,
Вітром потужним додолу згинає
Тонкії стеблини, дерев голі віти,
Сховались пташки, мов злякані діти.

Чого ти лютуєш, часом скаженієш,
Над лісом вируєш, над річкою виєш?
Чи хочеш востаннє свій гнів показати
Та страхом і люттю усіх покарати?

Але, зимоборе, тебе я жалію,
Твої завірюхи усі розумію,
Твій настрій поганий смиренно приймаю,
Суворість твоя на добро тільки, знаю.

Хай пройде твій час і стихне навколо,
Не буде сльози, не залишиться болю,
Твоїх пазурів притупляться кігті,
Не буде світліше тебе в цілім світі.

З весною зустрівшись, ти м'яко розтанеш,
І щиро всміхнешься, ти їй заспіваєш,
І станеш малятком, щасливим та тихим,
Бо краще любові нема тобі втіхи.

Весна підніма свої ніжнії вії,
Зненацька здійме душевнії мрії,
І ти відійдеш, спокійний та мирний,
Щоб знову набрати відваги та сили.

27.02.2018 г.