опудало на укр. яз

Любонька
У горо'ді страшилка стої'ть,
Звуть Опудалом цю бідолаху.
Городо'вину він сторожи'ть,
Відганяє настирливу птаху.
У лахміття вдягли' дивака,
Дали палицю - пта'шок лякати.
Охоронника праця важка:
Нерухомо на місці стояти.
Ним жахають, та він не страшни'й,
Мовби лялька з соломи, - потішний.
Мріє збігти з горо'ду, мерщій.
Він, до то'го ж, - добряк симпатичний.