червячок... мураха... на укр. яз

Любонька
Роси'-роси', дощичок, -
Про'сить слізно ч е р в" я ч о к.
Він живе в землиці,
Жадни'й до водиці.
Має дошик ґрунт змочити,
А черв"як його зрихлити.
Щоб врожаєві вроди'ти,
Треба землю напоїти.

           ***

Не жучок, не птаха...
Звуть його - м у р а х а,
Цяточка маленька,
Крихітка чорненька.
З досвітку доте'мна,
Робить дрібка чемна.
Тягне, як в загашник,
Все у свій мура'шник.