На любой другой войне...

Генка Богданова
Автор: Александр Ник Соколов

На любой другой войне
Был бы я героем,
А не вскрикивал во сне,               
Захлебнувшись кровью.
На любой другой войне
Был бы генералом,
А на этой только мне
НА ухо орали.
На любой другой войне
Был бы весь в медалях,
А на этой, братцы, мне
Только пулю дали.
На любой другой войне
Встретили б цветами,
Тут же в мёртвой тишине
Передали маме.
На любой другой войне -
Фото милой в платье...
Ангел входит, на спине
Беленький халатик.
На любой другой войне
Был бы я героем,
А не вскрикивал во сне
Захлебнувшись кровью.



НА ВСЯКА ДРУГА ВОЙНА
Поетичен превод: Генка Богданова

Във всяка друга война
аз герой щях да съм.
Не бих крещял - в кръвта
давейки се на сън.
Във всяка друга война
щях да съм генерал,
В тази, на мен без вина,
ми крещяха без жал.
На всяка друга война
бих бил цял в медали.
А на мен, братя, ей- на,
куршум са ми дали!
На всяка друга война
ще ме срещнат с цвете.
В таз`, с мъртва тишина,
пред мама ме сложете.
На всяка друга война –
снимка – там моята мила,
е ангел, рамена
с бял халат покрила.
Във всяка друга война
аз герой щях да съм.
Не бих крещял, в кръвта
давейки се на сън.