Прийшла зима

Елена Гешко
Завірюха, завірюха -
Ой, щипа дитя за вуха.

І за щічки, і за ніс –
Це мороз її заніс.

В теплім нашім краю
В зелені розмаю

Надлетіла враз зима –
І тепла уже нема.

Під стріхою горобці -
Заховались, молодці,
 
Котики в підвалі,
Там у тітки Алли,

Геть усі сховались –
Снігу побоялись.

Тільки дві сестрички –
Пишнії ялички -

Гордо серед двору
Тягнуть віти вгору.
 
Сукні їх зелені,
Як в моєї нені,

Сніжечком підбито,
Алмазами вкрито.

Блищать на сонечку
Під моїм віконечком.