Ёжик

Елена Гешко
Їжачок

Я гуляв стежинкою
Бережком Дністра,
Щось мені билинкою
Шепнула трава.

Вушко нашорошилось –
Он там у кущах
Щось заворушилося
Все у колючках.

Підійшов тихесенько,
Нахилився вмить,
Доторкнувся ручкою –
Ой, як же болить!

Їжачок колючками
В м’яч згорнувсь чимдуж,
Ніби промовляє він:
«Ти мене не руш!

В мене є хатиночка
Там біля Дністра,
Там мої маляточка,
Там моя сім’я.»

Знову подивився я
На отой клубок, -
Що ж, нехай прямує
До своїх діток.

Я ще погуляю
Тут у холодку,
Пісню поспіваю
Про нашу ріку.