Амри муаллиму 90 лет

Сажидин Саидгасанов 4
Гьар садахъ ава вичиз хас кьисмет,
КIандатIа лежбер, кIандатIа алим.
Гьар сада чIугун герек я зегьмет,
Гьахьтин зегьметдин сагьиб я, гьелбет.
Чи рикI алай кас, Амри муаллим!

Аял чIавалай чирвилин рекье,
Ял ягъун течиз, йиф, югъди даим.
Тарихдин сирер гьат хьана рикIе,
Агалкьунарни хьана вахъ еке,
Чи рикI алай кас, Амри муаллим!

Регьятбур хьанач, вилик физ рекьер,
Серенжемарни кьабулна лазим.
Эхи авунай, кашарни мекьер,
Анжах ухшар я ваз дагъдин лекьер,
Чи рикI алай кас, Амри муаллим!

Алудна йисар, цавалай цифер,
Деринрай чирна вуна чаз илим.
Ви ктабрикай хьана чаз лифер,
Куьруь ийидай, кIел ийиз, йифер,
Чи рикI алай кас, Амри муаллим!

Кьудкъадни цIуд кьван хьанвалда яшар,
Илимдин рекье еке тир гьаким.
Ярагъидизни, Гьасаназ ухшар,
Хтулрихъ галаз, не дуьгуьд ашар,
Чи рикI алай кас, Амри муаллим!

Сажидиназ вун я багьа инсан,
Халкьдиз къуллугъиз авунвай таким.
Яргъи уьмуьрдик квачир са нукьсан,
Шадвилерни вахъ хьурай мад хъсан,
Чи рикI алай кас, Амри муаллим