Батькiвщина

Николай Чельтер
То рідна матінко моя!
  (Див. додаток)
              "Той, хто не любить своєї країни,
              нічого любити не може."Д. Байрон
Давно сумує полонина
І плачуть східнії поля,
Реве та стогне вся країна-
То рідна матінко моя!

На цій землі палять гармати,
Двигтить, здригається земля!
І плаче, плаче кожна мати:
Сини лягають у полях!

Коли ж настане мир та спокій,
Засяє сонце з краю в край,
Цей світ втамується жорстокий
І зацвітуть поля та гай?!

Хай від Деркула до Любовля
Моя єднається земля!
Знайдуться сила, дух та воля,
Бо час з руїн все поновлять!

Додаток:      Про любов до своєї землі говорить
              і біблія: "Пийте воду зі свєї землі..."
              У цьому закладена глибока мудрість,
              бо ніхто тоді не буде доводити свою
              єкологію до непригодного стану.
              Це саме стосується і лікуванню наших
              можновладців за кордоном: лікувалися би
              у своїй країні, не доводили би медицину
              до жалюгідного стану!