Бажарагълу Мурад дуст

Сажидин Саидгасанов 4
Гьар са касдихъ дустар жедай адет я,
Захъ авайбур дустарин са парад я.
Вили ягъиз тахьурай зун, минет я,
Заз кIани дуст – бажарагълу Мурад я!

Даим сивел шад хъвер алай акурла,
Мукьвал-мукьвал акун ам зи мурад я.
Дуьньяни кваз дар жеда ава такурла,
Чирвилирез - бажарагълу Мурад я!

Хуьруьнви яз шаир Хуьруьг Тагьиран,
Лугьуз жедач, ам зун патал чарад я.
Элкъуьрунар ийиз чидай аваран,
Шаирни яз, - бажарагълу Мурад я!

Ашукь Саид ктаб гъана арадал,
На лугьуда, шииратдин таратI я.
КIвалах ийиз, вил тахьана чарадал,
Зегьмет кIани - бажарагълу Мурад я!

Гьар са рекьяй чирвал аваз кIвалахдай,
Таржумаяр лигимардай са чад я.
Абуземзем авахьзавай булахдай,
Инсанвал гвай - бажарагълу Мурад я!

Сажидиназ чиз ам чIехи са вахт яз.
На лугьуда, багъишнавай наград я.
Сад Аллагьди багъишнавай са бахт яз,
Гьуьрметлу дуст, - бажарагълу Мурад я!

СПОСОБНЫЙ ДРУГ МУРАД

Трудные слова: чарад – он не чужой для меня. Элкъуьрунар – таржума или переводы. Шииратдин таратI – мехъерик фидайла тарат1 – келегъа са т1валунал алаз, вроде пайдах. Таржума-перевод на аз языке.