Афiна

Виктория 75
                Хочу  пізнати ще  образ Афіни –
З  Давньої  Греції, з міфів богині.
Велич  Олімпу  в  уяві  спливає,
Екскурс  в  історію світ відкриває.

Світ легендарний - падіння і злети!
Війни  нещадні  руйнують планету.
Музи,  Богині, Німфи славетні –
Та  чи були всі їх  вчинки  шляхетні?!

Навіть не прагнемо зближення с ними –
Страшно під стрілами їх вогняними.
Просто цікавість, допитливість, пошук –
Треба знаннями  поповнити кошик!

Двері в легенди  відкриті  у світі,
Шлейфом яскравим  вони оповиті.
Зевсу і Гері, Ніке,  Аполлону
Вистачить слави і Посейдону!

Постаті   ці  нам  не просто  збагнути,
Боязно  навіть  вбрання  їх  вдягнути!
Хочемо тільки минулого  кроки
Знати,  а власні   життєві  уроки

Треба   вивчати, багато читати,
Світ неосяжний  з  глибин  пізнавати.
Так, поступово, збагачений досвід
Висновків  прагне – їх здійснює й досі.

Світлі відкриються грані кохання,
Віршів і музики -  їх написання.
Є  філософія – мудрість життєва.
Потяг до істини в кроках миттєвих!


                26.02.2018