Постань проти свiтла - хай сонце охопить тебе

Миклош Форма
Постань проти світла – хай сонце охопить тебе.
Хай промені жадібно тіло жіноче підкреслять.
Ось так і потрібно радіти життю, моя весно.
Ось так, моя весно, завмри – не соромся себе.

Так добре без зайвих очей – тільки сонце і ти.
І мій доброзичливий, трішки нестриманий, погляд.
Я знаю, що ти і усе, що твоє, – все од бога.
Цю ранішню пам'ять назавжди у серці нести.

Постій проти світла… І ще – усміхайся мені.
Я усмішку запам'ятаю – як сонячний ранок.
Ми знаємо – ранок дарує щасливий світанок...
Для мене – у променях сонця – постань, пломеній...