матчына мова

Владимир Нехаев
Матулiнай мовы
Прыгожыя словы
Прыемна пачуць
Ды казаць...
У весачках зараз
У бабулек высновы
Мы можам адчуць
Роднай матчынай мовы...
А  ў горадзе ўсюды расейская мова
Ды шыльды на нейкiх няведама iншых...
Народ не гатовы
Да быту прыладзiць
Матулiну мову.
А гэта - прыкмета
Знiкнення ,мiж iншым.