ЛЁС

Анна Атрощенко
Ты куды плывеш, рака?
Абдымаеш вёскі...
Бачу ў лодцы рыбака,
А яна ж без вёслаў!

Не было ў яго вясла,
Роднага прытулку...
І адна толькі вясна
Бегла па завулку.

І ад гэтыя тугі,
Хлопец сінявокі
Ўсё шукае берагі,
Родны кут далёкі...
          16.03.2018.