Пiдiйма мось з колiн

Нина Лукьяненко
Багато років нас учили,
Щоб піднімались всі з колін,
Щоб лише правдою ми жили,
Добро для всіх, з усіх сторін.

І ще недавно, разом правду,
Старалися ми досягти,
Та зрадили девіз Майдану —
До гідного життя щоб йти.

Так влади багатьом бажалось, 
Життя людей їм без ціни.
Робили все, щоб не вдавалось,
Вийти із чорної пітьми.

Ставили знову на коліна,
Знов закабалили людей.
Для їх достатку щоб невпинно
Всі гнули спини ніч і день.

Але, вельмишановне панство,
Прийде до вас ще каяття.
Не забувайте, дуже часто,
Змінює все кругом життя.