***

Татьяна Кислинская
Пиже зорят...экше шка
Роса сельведь правсь...
Скалонь ванытя Яшка
Рана стямодо нузялсь.

Рана маро велесь гайни,
Атякшт сезить кирга парь,
Авакатне скалт потявтыть
Парной ловсонь танстесь свал

А мон сазоркинем марто
Пирепева салава
Тольки ультясто сатано,
Кудов валгтан  межава.

Кардов кенкшесь чикор-лагор-
Седей масторксонтей прась,
Минь салава тюланонтей,
Авам кардайсте  сувась.

Бойкиесте вырновтнинек
Одижанок эске ланкс,
Кухайкасо копачинек,-
Стявтоманок авам сась.

-Пока экше азьдо пирев
Чиньжарамтне кочкомкат,
Картушкатнень жукне сэвизь,
 А тынь обедс удотад.

Мурнезь-латезь..авам тусь
Петькаикельксентей,
А минь куфайкат саинек
И читан пирентей.

Сынек пирев, варштынек-
Аламо роботась...
Кухайкатнень ацынек-
Удомс пек охота.