Хаиндиз

Гулья Мисриханова
 Зи Дагъустан гьайиф, а ви чилерал
Къекъвезвалда , тум кьац/анвай данаяр
Дишегьлийрал... Яракь гваз гъил хкажиз
Рекьизвалда , диндикай кьаз багьнаяр.

Русвагь ийиз чи михьи чил  алчахри
Зайифбуруз гуьлле ягъиз рекьизва.
Гунагь тахьуй, лавгъа хвайрин дидеяр
Дагъвияр я лугьузни , заз регъуьзва.

 Ажугъвал квай , дин ганван чаз Аллагьди?
 Чун халкь я гьаа , мусурмандин т/вар алай.
Хаинвал чахъ кутугнавай хесет туш,
Диндин къайда  "ИНСАНВАЛ" я кар алай.