Хайи чил

Гулья Мисриханова
 Хтайла зун хайи хуьруьз
Зун ч1ехи хьай чкаяр.
Акуна заз, аламайди
Вац/ун къванцин хараяр.

Гел галачиз квахьна вири
Зун ама гьа аял хьиз,
Бубадин к/валин рехъ квахьна зин
Хьанач завай рик1ел хьуьз.

Туна а к/вал , фенай яргъаз
Гьич хабарни такьуна.
Им, гунагьри жаза гудай
Кар тирди , чир тавуна.

Ингье гила рехи хьайла
Лугьуз буба амат1а?
Мад элкъвена аялвилихъ
Адахъ къекъвез ават1а?
/////////////////////

Рик1елай ракъурна яхц/ур йисара
Белки , им заз гунагь я , зи тахсир я.
"Зи бубади кучуднавай сурара"
Вичихъ галаз чилик тухвай са сир я.

Масад хьанач, гъурбатда хьанат1ани
Раханач рик1 , я са маса гафарал.
К1вал авачт1ан маса дуьнья гьалзавай
Физ -хуькведа зун бабадин сурарал.