Етим Шаир

Гулья Мисриханова
 Вишни кьудкъад йис жезавай
Ч1ехи шаир Эминаз.
Ц1инин йис талукьарнавай
Малумат ван хьана чаз.

Этимдиз дагъвидин т1ул квай
Магьшур авур крари.
Гуьмбет сурал хкажналда
Фена , халис дустари.

Са бязибур, чирда лугьуз
Гьакъикъатда хайи хуьр.
Къекъвезвалда суракьрани,
Тарих , хъийиз к1анз , туьк1уьр.

Девирар я , дегишарай
Чи хуьрерни шегьерар.
Бес, чи лезги чилел тушни,
Турди ада гевгьерар.

Цилингарни ,Эминхуьрни
Харап/ хьайи Ялцугъар.
Эмин къекъвей чилер я чи
Хас яни чаз, ажугъар.

Вири лезги чил Эминаз
Хайи хуьрни  бине я
Етимди кхьей шиирар
Чаз багьа я , вине я.