Межа

Михайло Носа
Любов і ненависть злилися воєдино,
Гарячі почуття й апатія мерзка
В одному імені гучному – Україна,
Така далека і така близька.

Вкраїна – рідна, Батьківщина, мати…
Вона ж – держава, мачуха чужа,
Чиновницька армада препихата.
Вітчизна і держава. Й поміж них – межа.