Как, къде, кога

Величка Николова -Литатру 1
(Обяснение в любов)

Не зная точно как се случи.
Не зная как, къде, кога...
От Бога сякаш аз научих -
ти стана моята Луна!

Забравих минало безвремие,
изстрадано в самота...
Получих днешното доверие
с тиха плахост на сърна.

 Изчезна всяка безнадежност,
повярвах в твоята душа
и с неочаквана метежност -
в мен се развихри любовта!

( За моя любим… – от Литатру)