Елена Желенина - На тропиночках весны

Юлияна Великова
..

 
Птицы нынче прилетели,
  Прокричали,  что весна
Ворвалась в сердца капелью,
  Что уже пришла она...

По дорожкам пробежала,
  Разбросала там цветы,
Волны солнцем согревала,
  Клеила в садах листы.

И листочки показались
  На ветвях то там, то тут.
Хорошо в душе бывает,
  Коли яблони цветут.

Вмиг растаяли печали
  И с журчаньем утекли...
И с тобой мы повстречались
  На тропиночках весны...

Превела на български: Юлияна Донева

НА ПРОЛЕТНАТА ПЪТЕКА

Птиците сега долитат,
известяват, че е пролет.
Втурват се в сърцата  капки,
че дошла е вече тя.

По пътечката прибяга
и разпръсна там цветя.
Слънчева   вълна затопли
слепи в градината листа.

И появиха се листенца
нейде тук  и там  по клоните.
Във душите ни е хубаво
когато ябълките цъфнат.

В миг стопяват се и скърбите
и със шепот се оттичат.
И ние срещаме се с тебе
на пролетната там пътека