На заповiт, Бояна!

Михаил Онищенко
На  заповіт,  Бояна!
http://www.stihi.ru/2018/03/09/3912


Не  гнівіть  Бога,  Бояне,
Рано  помирати,
То  вже  кому  скажіть,  нині,
Вкраїну  спасати?
Обліпили,  круки  хижі,
Матінку  рідненьку,
І  п'ють  кров  її,  приблуди,
Зобижають  неньку...
Нині  тільки  волонтери,
Хлопці - добровольці,
Життя  своє віддають,
Інші,  стоять  в  сторонці.
Жадні  кармани  набивають,
І  все  крадуть,  крадуть!
А  люди  всі  і  не  знють,
Чи  такії  сядуть.
А  наш  гетьман - Дорошенко,
Чомусь  зажурився,
Не  пита  в  людей  поради,
Тому  й  засмутився.
То  я  дам  йому  пораду,
Сам,  старший,  за  віком,
Вже  коли  грибом  назвався,
То  будь  чоловіком!
Залізай  в  нашу  корзину,
Та  давай  всім  ладу!
Якщо  хочеш,  допоможу,
Дам  іще  пораду.
Насамперед  олігархів,
Запроси  в  волонтери,
То  й  побачиш,  хто  втече,
Сіда,  в  гелікоптери.
І  таким  ти  об'яви:
Можете,  не  вертати.
Все  добро,  що  залишили,
Будемо  прибирати.
Для  народу  України,
Який  все  бідує,
Та  злиднями  затурканий, 
І  на  всіх  лютує.
Та  щоб  людей  вгомонити,
Пошли  їм  офіцерів,
Які  кров  змогли  пролити,
Замість  твоїх,  кучерів

Тоді  поїде  наша  бричка,
Рідна  Україна.
Чесних - жменька  невеличка,
То  наша  родина.
Вони  зроблять  все,  як  треба,
Усі - патріоти.
Не  як  ті,  "попередніки",
Які  "плели"  анекдоти.

То  ж  кажу,  я  Вам,  Бояне,
Ви  мені  звиняйте,
Я  сьогодні  ще  тверезий,
Тож  не  забувайте.
То  що  Віщий,  Ви  у  нас,
Докажіть  все  словом,
Де  нам  правду  всім  шукати,
Може  у  Вас,  під  Львовом?..

З  повагою,  до  Вас,  Бояне!

     15:00.09.03.2018.