Вже дятел вийшов на роботу

Валентина Козаченко
Вже дятел вийшов на роботу
І враз до діла приступив.
Які святА?!
Яка субота?!
Іще не все переробив!

По стовбурі гамселить дзьобом,
Заледенілу кірку б.є,
По всіх дубах знімає проби -
Луна йде, матінко моє!

Сорока з Голубом дивились,
Як знемагає неборак,
Забули здобич, що ділили,
(За що - подяка від собак).

"Зі святом Вас, Веселі Дятли!" -
Десь Горобець процвірінчав,

Аж Дятел кинув колупати,
Та мало з дуба не упав.