Сусаег уарзт

Татьяна Плити
Аез сау арвмае аехсаевыгон куы скаесын,
Фаеуынын дзы дае сау цаестыты аерттывд.
Аермаестдаер царды уымаей аез фаетаерсын,
Куы разыной дае цаестытае фаелывд.

Куы нае бабыхса заердае уыцы зианаен,
Куы асаетта бынтон мае уды ныфс.
Фаелае уаеддаер фаедзурын бузныг арваен,
Ды мемае иу заеххыл мае раестаеджы цаерыс.

Каей дыл фембаелдтаен, бузныг даен Хуыцауаен.
Аембаехсын аез мае сусаег уарзт даеуаей.
Таерсын, мыййаг мае цаестыты фаеллады
Куы ауынай мае заердаейы цаехаер.