Життя - це та iще лисиця

Валентина Козаченко
Життя  - це та іще лисиця:
Не все ще листя обнеслО,
А вже хитруля веселиться
Та сипле снігу на чоло.

Та десь знаходить рвані шати,
Щоб лиш для сміху одягти,
Та посилА веснУ шукати
В якісь непізнані світи.

Вслід насила то дощ, то вітер,
Краплину світла і тепла,
То жменьку слів із срібних літер,
Що в хуртовинах віднайшла.

А ми завжди не успіваєм,
Хоч як за нею спішимО,
В життєвих хащах все блукаєм
Та все лукаву смішимО.