Котлыйм

Рябина Хат
Барлык гузэл хатын-кызларны
Котлыйм матур бэйрэмнэр белэн
Шатлык нуры керсен кунеллэргэ
Йорэк тулсын назлы жыр белэн.

Хярбер хатын-кызга бэхет телим
Телим саулыкларнын олысын
Янындагы сойгэн ярлар белэн
Тоеп яшэн тормыш жылысын.

Яраткан яр хярчак янда булсын
Хыянэт ачысын  жирдэ курмэгез
Хормэт итэ белгэн кеше булсын
Белдексез белэн жанны телмэгез...

Балалар тик шатлык китерсеннэр
Эни, диеп озелеп торсыннар
Безгэ бэхет алар матур яшэу
Топле итеп гаилэ корсыннар.

Дус-туганнар сезне хормэт итсен
Анысыда мохим,безгэ бу жирдэ
Барлык энилэр рэхэт яшэсен
Миннэн шул телэк,гомер,гомергэ!

Бар килер еллар сезне ак булсын
Кон саен сезне жылытсын кояш
Шатлыкка кумелеп яшэгез жирдэ
Остэлдэ булсын муллык, тэмле аш.

Бэйрмнэр белэн гузэл затларым
Ин изге телэк телимен сезгэ
Иминлек булсын туган иллэрдэ
Ходай бэхетлэр олэшсен безгэ