Емiгранту

Лана Свет 2
Мені так жаль, мій рідний край.
Хто залишився без житла,
Хто потребує хліба і тепла.
Сила є і не ледачі, та переслідують невдачі.
Владі вигідні закони, людям лише подачі.
Хто корупцію задусить, крадіїв робити змусить?
Кого приваблюють ліси, не для грошей, а для краси?
          Нехай далеко клич мій лине,
          По всьому світі люди з України.
          Вас кличе матінка-земля,
          Її ліси, лани, поля!
          А може ти є той ґазда,
          Що вдячно вклонюся і я?
До тебе виклик, емігрант,
Якщо тобі дав Бог талант -
Бізнес високо підняти, не красти, не брехати.
А не слабо, ризикнути інвестиціями?
Поміркуй над пропозицією!
Ще не завмерли корінці, що залишив ти по собі.
То може води з твоїх  рук  стечуть і паростки зійдуть.
         Нехай далеко клич мій лине,
         По всьому світі люди з України.
         Вас кличе матінка-земля,
         Її ліси, лани, поля!
         А може ти є той ґазда,
         Що вдячно вклонюся і я?
Рідна ,земле, підкажи, чи повітрям надихни.
Як  можу я допомогти, з колін країну підвести?
Благаю весну, що іде насіння щастя хай зійде,
Квітка миру зацвіте, щоб вистачало пелюстків
Для бідних і багатіїв, для друзів і для ворогів.


                Лана Свет