Кожен ельф агатовий

Наталка Змиивна
Кожен ельф агатовий має власний сад,
Але там зростають не дерева й не квітки:
Кришталеві друзи – замість лілій чи троянд,
Стебла турмалінів та топазів пелюстки.

В тім саду немає ні жасминових кущів,
Ні галяв конвалій, ні струнких ялин.
Ліс із сталагнатів – ніби диво з див.
Лагідне озерце – світлий сапфірин.

Майже не мінливий, вічно чарівний –
Сад, де квітнуть разом осінь і весна,
Де пилок кальциту ніжно-сніговий
В розпалі опалів вогняних луна,

Де яскраво-літній азурмалахіт
- то червневих ірисів синьопташий міт,
Де осіннім полум’ям лагідно горить
Сердолік гарячий – чорнобривців квіт.

Аметисту щітка – квіточки бузку.
Кварц рожево-білий – яблуневий дим.
Стиглу горобину – червоно-гірку
Карнеол нагадує кольором своїм.

Кожен ельф агатовий диво це плекав
Незбагненно довгі тисячі століть...
Якщо раз побачити ту мрійливу яв –
Серце віддаси навік за бодай ще мить.


24.02.18