Ако спрем

Росен Русев
Ако спрем
Автор: Р. Русев

Ако спрем...
Ако тялото подпрем
о стената на живота,
може би да си дадем
почивка и отсрочка
за глътка въздух...
Ще чуем и онази нота,
 -  долно ре,
която е последна...
И пепела след нея
от вятъра разпръснат
е останал...
Попил във пясъка,
отнесен от вълните,
На дългия живот
изгубил дните.
*
Опитвам се да разговарям
с онзи, горе.
Ще му простя
за всички неудачи,
ако сбере и върне
пръснатия пясък.
Ще бъда търпелив,
ще си мълча
докато ми върне  дните,
дори и неудачни.