Раба Любви

Александров-Снегирь
Вчерашний день поставил точку в наш роман.
И я уверен - продолжения нет у тайны.
Меж нами пропасть, между нами океан.
И мне уже не залечить душевной раны.

Уносит шторм последние слова
И крики чаек прибавляют боль...
И у тебя на это все права -
Сменить героя и сменить пароль!..

Ты разрушила замок!
Замок грёз и чудес.
И не склеить слезами
Нам разбитых сердец!
Почему применила запрещённый приём?
Зря меня заманила ты фальшивым огнём.

Друзья вчерашние стоим у Океана Лжи...
Любовь безбашенною Ненавистью стала!
Была ты Музой! Я тобой одною жил!..
Но почему Любовь мы растеряли?..

Не слились души, не слились сердца.
Я ночью вижу образ твой во сне.
А днём приметы твоего лица
Встают передо мною в тишине.

Ты мечтала о принце!
Нам расстаться пора!
Для тебя важен бизнес.
Для тебя я - игра!..
Может, хватит игрушек? Вместе быть не дано.
Правда трезвая лучше, чем фантазий вино!..

А в голосе твоём звучит мольба
И отдаётся музыкой в ушах...
Ведь ты раба Любви, Любви раба! Но Королева ты в моих глазах!
Ведь ты раба Любви, Любви раба! Но будь свободна в мыслях и делах!
Но будь свободна в мыслях и делах!

Раба кохання
(Переклад на українську мову автора С.Б.Александров-Снігур)

Вчорашній день поставив крапку в наш роман.
І я впевнений - продовження немає у таємниці.
Між нами прірва! Між нами океан.
І мені вже не залікувати душевної рани.

Уносить шторм останні слова
І крики чайок додають біль...
Та в тебе на це всі права -
Змінити героя і змінити пароль!..

Ти зруйнувала замок!
Замок мрій і чудес.
І не склеїти сльозами
Нам розбитих сердець!
Ти навіщо застосувала
заборонений прийом?
Дарма мене заманила
Ти фальшивим вогнем.

Друзі вчорашні стоїмо біля Океану Брехні...
Любов безбашенною Ненавистю стала!
Ти була Музою! Я тобою одною живий!..
Але чому Любов ми розгубили?..

Не злилися душі, не злилися серця.
Я вночі бачу образ твій у сні.
А вдень прикмети твого обличчя
Встають переді мною в тиші.

Ти мріяла про принца!
Нам пора розлучитися!
Для тебе важливий бізнес.
Для тебе я - гра!..
Може, вистачить іграшок?
Разом бути не дано.
Правда твереза краще, ніж фантазій вино!..

А в голосі твоєму звучить благання
І віддається музикою у вухах...
Адже ти раба Кохання, Любові раба!
Але Королева ти в моїх очах!...
Адже ти раба Кохання, Любові раба!..
Але будь вільна у думках і справах!..