Л н йн сть неминуче б у серце

Катерина Жебровська
Лінійність неминуче б’є у серце,
Знекровлює тіла, заводить в старість,
Знебарвлює буття, на страх подерте,
І відбирає приязнь, дружбу, радість…

Лінійність захаращує і сушить,
Висмоктує з єства життєву силу,
Жалями горло безупинно душить,
Збиває з ніг і відтинає крила…

Лінійність чистоти не пробачає,
Знеславлює і нищить сподівання,
Минулим на потребу пригощає,
Бажаючим вишукує страждання…

Лінійність вибудовує стосунки –
Від сих до сих, від «вчора» до «десь інде»…
Старезні ролі… Модні обладунки…
… Допоки в коло скрутиться і зникне…

26.02.2018