Евфросиния Полоцкая

Светлана Ивченко
ЄФРОСИНІЯ

Моя рідна Єфросинія!
Свята, Преподобна!
Зможеш Бога попросити
Ти про що завгодно!

Ти піклуєшся про нас
Кожної хвилини,
Посилаєш нам здоров'я,
Сонячної днини.

Моя люба Єфросинія!
Як же не любити,
Як усе, що ми просили,
Ти даєш зробити!

Моя чиста Єфросинія!
З тобою не загину.
Чистоту в мені знайди,
Як знайшла цеглини!

Моя світла Єфросинія!
Світлом дай нам бути!
І світити дай усім,
Бога не забути!

Моя радість - Єфросинія!
Радість ти даруєш,
У вінчанні перед Богом
Молодих паруєш.
 
Ти - чудова Єфросинія!
Молитви до тебе
Зносимо в твоєму храмі,
А летять до неба!

Моя мила Єфросинія!
Ти - велика сила!
Ти даєш мені усе,
Що б не попросила!

І завжди ти цінувала
Книги і пізнання.
Ти й мені допомогла
в моєму навчанні!

Наша мирна Єфросинія!
Миру дай в душі!
Рідну землю й небо синє
Османському паші

Ти змогла не віддавати.
Ти братів єднала.
Іх могла переконати,
Аби мир тримали!

Як і давніі роки
ти одна єднала
Всіх князів, аби вони
вже не воювали.

Дай же миру і тепер,
що нам всім ділити?
Ісус за всіх за нас помер.
Будемо молити,

Аби мир завжди між нами був!
Мила сестре, брате,
Хто ж бо віру Православну
Буде зберігати? 

Мужня наша Єфросинія!
Дай нам все тримати:
Випробування не по силах
Не буде Бог нам слати!

Як помрем - тебе побачим.
Ти усіх прости.
Заступись в Суді Страшному,
Просим - захисти!

Ми ж усі - брати, слов'яни,
З Київської Руси!
Українці, росіяни
Й рідні білоруси!

Ми - твої парафіяни,
Ти ж є - наша мати!
Залікуй душевні рани!
Вмієш лікувати!

У акафісті радієш.
Потім сум долає.
В світі бачиш розбрат, чвари
А любви немає.

Бог - Любов. Війну усяку
Лиш Любов здолає.
Ворог наш один - диявол.
То й дитина знає.

Дай нам сил, терпіння і віри
Ворога здолати!
Моли Бога за нас, грішних,
Наша рідна мати!


04.05.2017
© Світлана Івченко