Не садила я льону

Лика Поо
Не садила я льону
У високих пісках.
Не шукала пасльону,
Засиділась в дівках...

Ой, ти квіточка синя,
Ти моя золота.
Я забута богиня -
Загубила хреста.

Де ховаються ночі,
Чи в отім курені,
Де ти серце дівоче
Занапастив мені?

Одцурався, козаче,
Як я йшла до хреста?
Тільки серденько плаче,
Й досі долі пита...

Кошового не буде,
Місяць в нас вартовий...
Усміхаються люди,
Кажуть, ти не живий...

Тільки я їм не вірю,
Річка хвилі гойда...
Відлітають у вирій
Журавлі і біда...

Не садила я льону
У високих пісках.
Не шукала пасльону,
Засиділась в дівках...

Ой, ти квіточка синя,
Ти моя золота.
Я забута богиня -
Загубила хреста.