Планета Земля

Юра Прокопенко
Крізь простір і час неупинно,
У Всесвіті ,серед подібних,
Долає свій шлях послідовно
Планета на ймення—Земля.
       Різниться вона й серед інших,
       І кольором світлоблакитним,
       Чудовим рельєфом і морем.
       Достатністю форм для життя
І як на все це подивитись,
У всьому цьому розмаїтті
Не бачим ніяких кордонів,
Та зайвого для прожиття…
        Лиш людство добавило штрих свій,
        Поставивши скрізь перепони,
        Змінивши на лад свій планету,
         Бажаючи цілі свої…
Тож треба усім нам дбайливо
Віднестись до цього Творіння,
На те,щоб в Просторі не згасла
Чудова планета Земля…

2018